KUTSO Meclisinde gelenek bozulmadı.
2018 Genel Seçimlerinde seçilebilecek sıralardan Batı Antalyalı adaylara yer veren siyasi partilerin adaylarını meclis üyeleri ile bir araya getiren Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, 2023 Genel Seçimlerinde de geleneği bozmadı.
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası mayıs ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Menderes Oktay Başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin okunmasının ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen, konuşmasında şöyle dedi;
Değerli meclis üyeleri, 2022 yılının sonunda ve 2023 yılının hemen başında, önce bölgemizde sel felaketi ve ardından ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketlerini yaşadık. Her iki afette de KUTSO’da henüz birkaç ayını doldurmuş yeni yönetim ve meclis olarak önemli bir sınav verdik. Yoğun mesai ve çaba harcadık. Tüm bu yoğun süreç içerisinde halihazırda yürütmekte olduğu projeleri de bir kenara bırakmadık ve bunlara yenilerini ekledik.
Sel felaketinin ardından üyelerimizin ve bölgemizin zararlarının bir an önce giderilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bölgemize gelen devlet kurumları, siyasi parti temsilcileri ve yardım kuruluşları, Batı Antalya’yı temsil eden güçlü bir sivil toplum kuruluşunu karşılarında muhatap olarak buldular.
Hemen ardından yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında deprem bölgesindeki barınma sorununa acilen çözüm bulmak amacıyla bir kampanya başlattık. Üyelerimizin ve halkımızın büyük desteği ile 100’ün üzerinde konteyner Gaziantep ilimizin İslâhiye ilçesine ulaştırılarak burada bir konteyner kent kuruldu.
Bu süreç içerisinde mevcut yürüttüğümüz projelerimize de ara vermeden devam ettik. Kaş-Kınık’ta devam organize sanayi bölgesi, Kumluca ilçemizde devam eden tropik meyve üretim ve yaygınlaştırma merkezi, mesleki eğitim ve sertifikasyon hizmetleri gibi çalışmalarımıza ek olarak her geçen gün daha çok ihtiyaç haline gelen elektrikli araç şarj istasyonunu Kumluca hizmet binamız önüne kurduk. Yine Kumluca hizmet binamız üzerine güneş enerjisi santrali kuruyoruz. Geçtiğimiz haftalarda bir gün arayla bizim de organizasyonunda bulunduğumuz 3 tarım fuarına bölgemizde ev sahipliği yaptık. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve birçok siyasimizi odamızda ağırladık. Bölgemizin sorunlarını kendilerine ilettik. Artık Batı Antalya denildiği zaman akla önce Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın geliyor olması önceki dönemde Murat Günay başkanımızın ortaya koyduğu, bugünde bizim tarafımız tarafından devam ettirilen duruşun ve vizyonun ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.
Bugün meclisimizde Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Atay Uslu ve eski Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel’i ağırlıyoruz.
Batı Antalyalı sivil toplum kuruluşları olarak siyasi partilerimizden seçilebilir sıralarda Batı Antalyalı adaylar istemiştik. Bu genel seçimlerde yalnızca AK Parti çağrımıza cevap vererek Sayın Atay Uslu’yu aday gösterdi. Gönül isterdi ki yüce meclisimizde bölgemizi temsil eden daha fazla vekilimiz olsun.
KUTSO’nun siyaset üstü duruşunu takdir ediyoruz.
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel konuşmasında kendisinin de daha oda başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Sivil toplum kuruluşlarında siyasetten uzak zor başarılan bir şey. Ben de oda başkanlığı yaptığım dönem buna dikkat etmeye çalıştım. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın kendisini siyasetin dışında hatta üzerinde tutuyor olmasını takdir ediyoruz.
Hafta sonu yapılacak olan seçimler ülkemiz için bir dönüm noktası olacak. Türkiye Yüzyılı vizyonu ülkemizin artık kendini dünyaya kanıtlayacağı önemli bir vizyondur. Yapılan çalışmaları engellemeye çalışanlar Türkiye’nin ayağa kalkmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Halkımız sağ duyu ile oylarını kullanıp, kurulan bu tuzakları bozacağına inanıyorum” dedi.
KUTSO’nun bölgemiz için öneminin farkındayız.
Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Atay Uslu, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgemiz için çabalarının ve öneminin farkındayız diyerek sözlerine şöyle devam etti, “KUTSO ile daha önce Başkan Murat Günay döneminde şimdi de Fahri Özen başkanımla birlikte birçok projenin Batı Antalya’ya kazandırılması için çaba harcıyoruz. Bunlar ilki ve belki de en önemlisi Organize Sanayi Bölgesi. OSB için önemli mesafe katettik. Yakın zamanda bu önemli projenin bölgemize fayda getirmeye başlayacağını düşünüyorum. Yine tropik meyvelerin bölgede üretilmesi çok önemli çalışma. Destekliyoruz. Dene yap atölyeleri biraz gecikse de mutlaka yapılacak. Bakan Mustafa Varank bizzat KUTSO’ya gelip inceledi. Yapılan şarj istasyonu ve yapılacak GES projesi de KUTSO’nun vizyonunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.
Sel felaketi zamanında Fahri Özen başkanın çalışmaları takdir topladı. Sorunları ve talepleri bakanlarımızdan, cumhurbaşkanımıza iletti. Deprem bölgesine KUTSO tarafından kurulan konteyner kent birçok belediyenin bile ötesinde güzel bir destek oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz.
Hafta sonu yapılacak genel seçimlerde halkımızın desteğini bekliyorum. Batı Antalya’nın millet vekili olarak bölgemizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en yakışan şekilde temsil etmeye devam edeceğim”.