Yönetim Kurulu Başkanımız Fahri Özen, Ukrayna’nın yaş sebze ve meyve ithalatında uygulamaya başladığı vergi artışları konusunda sektör temsilcilerinin talep ve çözüm önerilerini aktarmak üzere Ankara’da temaslarda bulundu.
Görüşmelere, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu ve bölgemizden çok sayıda ihracatçı firma temsilcisi de katılarak yaşanan gelişmelerin sektöre etkilerini dile getirdi.
Heyet, Ticaret Bakan Yardımcıları Sayın Ö. Volkan Ağar ve Sayın Mustafa Tuzcu ile bir araya gelerek ihracatçılarımızın yaşadığı zorlukları ve beklentilerini doğrudan iletti. Toplantıda, Ukrayna pazarındaki güncel gelişmelerin bölge ekonomisine etkileri ve çözüm yolları ele alındı.
Odamız olarak, bölge üretici ve ihracatçılarımızın haklarını korumak, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak ve yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.
Yönetim Kurulu Başkanımız Fahri Özen konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Ukrayna, Batı Antalya’nın en önemli ihracat pazarlarından biridir. Bölge ekonomisinin lokomotifi olan yaş sebze ve meyve ihracatımızın sürdürülebilirliği açısından, bu pazardaki vergi düzenlemeleri büyük önem taşıyor. Biz de üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın yanında olarak çözüm odaklı bir süreç yürütmek için ilgili kurumlarla sürekli temas halindeyiz.”



