8. Dönem Girişimcilik Eğitimi başladı.

KUTSO ve BAKA tarafından KOSGEB desteklerinden faydalanmak amacıyla düzenlenen eğitimler devam ediyor.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) hizmet verdiği Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde yeni işyeri kurarak iş hayatına atılmak isteyen girişimcilerin KOSGEB Girişimcilik Destek Programından
faydalanabilmeleri için BAKA(Batı Antalya Kalkınma Ajansı) ile birlikte eğitimler düzenliyor. Girişimcilik Destek Programına başvurabilmek için KOSGEB eğitmenleri tarafından verilen Girişimcilik Eğitimine katılarak sertifika almak gerekiyor.

KOSGEB eğitmeni Ahmet Avcı tarafından verilen eğitim KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay ve Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin’in katılımıyla başladı. 8. Dönem Girişimcilik Eğitimine başvuran 206 kişiden 30 kursiyer uygun bulunarak eğitime katılmaya hak kazandı.

Kursa katılmak isteyen girişimcilerle yapılan ön görüşmelerde öncelikle girişimcinin yapmayı planladığı işin KOSGEB tarafından desteklenen sektörler arasında olmasına bakılıyor.

KUTSO ve BAKA tarafından şu ana kadar Batı Antalya’da 7 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlendi. 752 kişinin başvurduğu bu kurslara yapılan mülakatlar sonucunda 210 kişi seçilerek sertifika aldı. Düzenlenen kurslar sonucunda bölgemizde KOSGEB destekli 32 işletme açıldı.

KOSGEB Destekleri hakkında bilgi almak isteyenler için KUTSO KOSGEB Temsilciliği tarafından her hafta Çarşamba günü saat 14.00’te KUTSO Kumluca Merkez Ofisinde bilgilendirme toplantısı düzenleniyor.