Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Ağustos Ayı toplantısında Antalya Valisi Muammer Türker ve Kaş’ın yeni Kaymakamı Bilgihan Bayar ile bir araya geldi.

AKTOB Ağustos ayı toplantısı Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleşti. Toplantıya, Vali Muammer Türker, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, TUROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, KUTSO Başkanı Murat H. Günay, KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve turizmciler katıldı.

Toplantıda, AKTOB Başkan Yusuf Hacısüleyman, Türkiye’de ve Antalya’da turizmin önemi ve Antalya’nın batısında gerçekleştirilen turistik faaliyetlerin nitelikleri hakkında bilgi verdi.

Vali Türker ise, Antalya’nın batısında gerçekleştirilmesi gereken turizm faaliyetlerinin nitelikleri hakkında AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ile hemfikir olduklarını söyledi. Vali Türker, “Bu bölgeyle ilgili hep aynı şeyi vurguluyorum. Bu bölgenin ve buna benzer bölgelerin tabiatını ve tarihi dokusunu bozmayacak şekilde bir turizm modeliyle gelişmesi gerekmektedir. Böyle bölgelerde yapılaşma belli bir oranı aşmamalıdır. Buraların doğal yapısı korunmalı ve buralar insanların huzur bulmak için geldiği bir yer olarak kalmalıdır” dedi.

Antalya’nın bu bölgesine bir havaalanı planlandığını ancak bu alanın yerinin tam olarak neresi olduğu ve nasıl bir havaalanı olduğunun belli olmadığının altını çizen Vali Türker, bu bölgede yapılması planlanan havaalanının kitle turizmi için değil de doğa ve tarihi turizm için kullanılması ve Antalya’nın bu bölgesinde yapılan bütün planlamaların da bu yönde olması gerektiğini belirtti.