Yaklaşan genel seçimler öncesinde Batı Antalya’da ki durumu değerlendiren KUTSO Başkanı Murat H. Günay önemli açıklamalarda bulundu.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde hizmet verdiklerini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, “Hitap ettiğimiz bölgenin genişliği, üyelerimizin ticari hacmi ve sağladığımız hizmet ölçeği ile bölgemizin en güçlü Sivil Toplum Kuruluşuyuz.

Bölge halkımızın, esnafımızın ve sanayicimizin sorunlarını dile getirmenin ve doğru çözüm kanallarına hızlı bir şekilde ulaşmanın en uygun yolunun güçlü bir siyasi temsil olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla 2015 yılı içerisinde Batı Antalya bölgesindeki 35 Sivil Toplum Kuruluşununda destek ve görüşlerini alarak başlıca sorunlarımızı anlatan bir “Ortak Bildiri Metni” yayınladık. Tüm siyasi partilerimize ulaşarak Batı Antalya’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha güçlü temsil edilebilmesi için aday listelerinde seçilebilir yerlerde bölgemizden adaylar koymalarını istedik.

Sivil toplum kuruluşları olarak yaptığımız bu çağrı siyasi partilerde gerekli karşılığı bulmadı. Maalesef partilerimiz yaklaşan Milletvekili Seçimlerinde Batı Antalya’ya gerekli değeri gösteremedi. Fakat çabalarımızın boşuna gittiğine inanmıyorum. STK’lar olarak yaptığımız toplu açıklamalar ve KUTSO olarak yaptığımız ikili görüşmeler Batı Antalya’nın sahipsiz olmadığını ortaya koydu. Tespit ettiğimiz sorunlar ve ortaya koyduğumuz çözümler partilerimiz tarafından seçim beyannamelerine alındı. Ümidimiz ihtiyaçlarımızın seçim vaadi olarak kalmaması ve genel seçimlerin ardından bir an önce hayata geçirilmesidir.

Antalya’dan Milletvekili Adayı olan Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın seçimlerin ardından görevine devam etmesi halinde bölgemiz için gerekli yatırımları yapacağı inancındayım.

Ayrıca Antalya’mızın tecrübeli siyasetçilerinden Hasan Subaşı’nın ve ATSO Başkanı ve aynı zamanda TOBB Başkan Yardımcılığı yapmış Çetin Osman Budak’ın da meclise girmesinin Antalya ve bölgemize önemli fayda sağlayacağı inancındayım.

BÖLGENİN ULAŞIM SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

2 yıl boyunca KUTSO olarak yaptığımız tüm toplantı ve çalıştaylarda, gerek turizm gerekse tarım için en önemli problemin ulaşım olduğu sonucu ortaya çıktı. Takip ettiğimiz kadarıyla Havaalanı için Demre ilçemizde yer arayışları devam ediyor. Finike – Demre arasına tüneller ve viyadükten oluşan bir yolun yapılması kesinleşti. Tekirova – Kumluca arası duble yol çalışması için ihale yapılmak üzere. Bu çalışmaların tamamlanması ulaşım sorunumuzu önemli derecede çözecektir.

Ayrıca Adrasan’a verilmiş bir balıkçı barınağı sözü var. Finike’ye kruvazör yolcu gemilerinin yanaşabileceği bir liman yapılması için çalışmalar devam ediyor. Demre’de yat limanı inşaatı devam ediyor.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak seçim döneminde verilen sözlerin havada kalmaması ve halihazırda yapılmakta olan çalışmaların biran önce tamamlanması için takipçi olacağız” dedi.