Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO), TOBB akreditasyon(Beş Yıldızlı Hizmet Anlayışı) denetiminden başarıyla geçti.

Türk Loydu Baş DenetçisiŞehnazNalbant ve TOBB Akreditasyon Kurulu Sekreteri Volkan Tufan tarafından gerçekleştirilen denetimde Yön. Kur. Bşk. Murat H. Günay, Meclis Başkanı Mehmet Çetintürk, Yön. Kur. Bşk. Ahmet Çetin, Akreditasyon İzleme Kurulu Üyesi İsmail Acar, Yön. Kur. Üyeleri İbrahim Uğur Çakır, Ertan Parçaoğlu, Muharrem Şahin, Genel Sekreter Mesut Bakar ve oda personeli yer aldı.

Gün boyunca süren denetimde KUTSO’nun hizmet anlayışı, şeffaflık politikaları, üyeleriyle olan ilişkileri, bilişim altyapısı gibi konular detaylı bir şekilde incelendi.

Toplantı sonunda söz alan Şehnaz Nalbant “Bu gün KUTSO’da yaptığımız denetim 10. Dönem TOBB Akreditasyon denetimlerinin ilki olma özelliğini taşıyor. Bu yıl Türkiye genelinde yaklaşık 90 odayı denetleyeceğiz. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirdiğimiz bugün ki denetimimizde kararlı bir yönetim, genç ve heyecanlı bir ekiple karşılaştık. Verimli bir denetim oldu. KUTSO’nun diğer odalara örnek olabilecek iyi uygulamaları var. Denetim sırasında gördüğümüz eksiklikleri de daha sonra rapor halinde ulaştıracağız. KUTSO’nun akreditasyonuyla ilgili olumlu raporumuzu TOBB’a ileteceğiz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Henüz 1.5 yıllık bir yönetim olduklarını belirten Başkan Günay, “Bu kısa süre içerisinde bugün geldiğimiz nokta bizim için bir hayaldi. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası tüm Batı Antalya’nın odasıdır. Bizim temel ilkemiz bir yerde konusu geçtiği zaman insanlara KUTSO iyi ki var, yaptığı hizmetlerle bölgemize çok faydalı oluyor dedirtebilmek. Bizi bu noktaya taşıyan başta seçim süresince bizlere güvenip arkamızda duran tüm insanlar olmak üzere, Meclisimize, Yönetim Kurulumuza ve personelimize teşekkür ederiyorum” dedi.

TOBB Akreditasyon Sistemi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin odaların hizmet kalitesini arttırılması ve tüm odaların eşit seviyede hizmet verebilmesi amacıyla geliştirdiği bir kalite standardı. Odalar denetim süreci içerisinde standart yerine getirenler, gördüğü eksiklikleri tamlayıp hizmetlerini bir üst seviyeye taşıyanlar ve tüm faydalı çalışmaları gelenek haline getirmiş odalar olarak sınıflara ayrılıyor.

akreditasyon  1