Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından Kaş'ta turizm çalıştayı düzenlendi.

{vsig}haber_foto/kas_calistay{/vsig}

Kaş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen çalıştaya Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, KUTSO Başkanı Murat Günay, turizmcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kaş Kültür ve Turizm İlçe Müdürü Mustafa Aydın'ın yönettiği çalıştayda, Kaş-Kekova bölgesinde koruma alanlarının üst kimlikle korunması, taşımacılık ve karayolları, Türk Hava Yolları'nın Avrupa'nın büyük merkezlerinden Antalya ve Dalaman'a direk sefer düzenlemesi, Likya yolunun birleşik haritalamasının yapılması ve koruma sınırı konuları tartışıldı.

SUNUM YAPILDI

Kalkan- Patara kıyılarının kullanımı, Kalkan'daki yapılaşma, kış döneminde açık olan tesislerin desteklenmesi, villa turizmi, bölgede müşteri çeşitliliğin artırılması, kıyı yasası ve turizm fuarları ile gelecek yıl düzenlenecek EMİTT Fuarı'na katılım konuları da görüşüldü. Açılış konuşmalarının ardından turizmcilerin talepleri dinlendi. Özellikle bölgeye İtalyan turistlerin gelmediğinin tartışıldığı çalıştayda, Kate Clow ve Likya Yolu hakkında da sunum yapıldı.

SIKINTILARI BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, turizmci ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bir araya gelmesinin bölge adına önemli bir gelişme olduğunu söyledi. KUTSO'nun bu birleşmede etkin rol almasının da bölgenin tamamına hitap eden çalışmayı ortaya çıkardığına işaret eden Kapankaya, "Turizmcilerin sorunları burada çözülecek. Çatı kuruluşlar çok önemli. Batı Antalya'nın birçok ortak paydası var. Bölge alternatif turizm yapıyor. Sıkıntıları hep birlikte aşacağız" dedi.

KUTSO Başkanı Murat Günay ise Batı Antalya'nın turizmde çok büyük avantajları olmasına rağmen, çok büyük sorunları olduğunu vurguladı. Bu sorunların başında ortak ses, akıl ve görüş oluşturamamanın geldiğini kaydeden Günay, "Bugün burada ortak noktalar, geleceğe dönük projeler üreteceğiz" dedi.

Kumluca Kaymakamı Canan Hancer Baştürk ise "Herkes sorunlarını, kendi meşrebinde söyledi. Sorunları söylemiş olmak, sıkıntının farkında olmaktır. Sorunun farkında olmak, çözüme dair bir düşünceyi de ortaya koyar. Turizm bir pazarlamadır. Bu sektörün sorunlarını birlikte çözeceğiz" diye konuştu.

Çalıştayın sonunda EMİTT Fuarı'na, Batı Antalya olarak ortak katılım kararı alındı. Yine Likya Yolu'nun, Batı Antalya'da olan bölümünde ortak haritalama çalışması yapılması ve gelecek yıllarda tanıtım fuarlarına daha sık katılması kararı da alındı.

{fshare}